Sledge hokejisté ze Zlína chtějí překonat vsetínskou dynastii. A jejich hráči si zahrají na paraolympiádě

Už čtvrtý mistrovský titul v řadě získali sledge hokejisté SHK Lapp Zlín. A jejich kapitán, Zdeněk Hábl, společně s dalšími dvěma spoluhráči míří na paraolympiádu se snahou dosáhnout co nejlepšího umístění.

V superfinále proti Pardubicím hraném v Brně Zlíňáci porazili Pardubice 7:5. Získali tak čtvrtý titul v řadě a pátý celkově. A podle kapitána týmu Zdeňka Hábla to nemusí být konečné číslo.

Nedostatek motivace týmu totiž nehrozí. Už jenom jeden titul zlínským sportovcům chybí k vyrovnání rekordu slavného týmu hokejistů ze Vsetína, který extraligu ovládl šestkrát.

Motivace nechybí

„Je to pro nás určitě cíl. Chceme dosáhnout to, co vsetínští hokejisté. Motivace je vždycky, chceme vyhrávat a být nejlepší,“ říká Hábl.

Ten se společně s Davidem Palátem a Zdeňkem Šafránkem dostal i do nominace na paralympiádu, která bude v korejském Pchjongčchangu. Česká reprezentace se v základní skupině paralympijského turnaje utká s Koreou, Spojenými státy a Japonskem. Paraolympiáda se uskuteční 10. – 18. března 2018.

Věří v úspěch

„Je to největší úspěch, který sportovec může dosáhnout,“ říká Hábl.

Podle trenéra Sedláčka jsou favority zámořské týmy. A o zbývající umístění se i kvůli vyřazení ruského týmu za doping bude ucházet víc soupeřů. „Věřím, že jedním z týmů, který se popere o medaili, bude Česká republika. Chce to ale trochu štěstí,“ říká Sedláček.

Zlínští sledge hokejisté by po dalším mistrovském titulu přivítali, kdyby se jim rozšířila základna. Hráčů je pořád nedostatek.

„Spousta postižených nemá odvahu přijít a zkusit to. Není to jednoduché, chce to snahu a trpělivost, potom ta odměna přijde,“ říká trenér týmu Tomáš Śedláček.

Související