Skaut při autonehodě utrpěl vážná zranění, lidé na rehabilitaci přispěli přes milion a půl

24. květen 2021

Lidé ve sbírce Ondra na nohy přispěli více než půldruhým milionem korun. Na rehabilitaci po vážné autonehodě potřebuje rodina mladého skauta ještě další prostředky.

Velkou vlnu solidarity zvedl případ skauta Ondřeje Kusla ze Zlína. Při loňské autonehodě utrpěl vážná zranění, která se zdála neslučitelná se životem. Jako zázrakem přežil a jeho rodina teď potřebuje prostředky na rehabilitaci.

"Přečkal první kritické hodiny a dny, a postupně přešel do tzv. bdělého kómatu. Nereagoval na podněty okolí a byl téměř nehybný. V prosinci byl Ondra na přání své rodiny propuštěn do domácího ošetřování. Brzy se ukázalo, že domácí prostředí a blízkost nejbližších, manželky Anety a dvou a půl roční dcery Sáry, Ondrovi v uzdravování velmi pomáhá. Péče rodiny však nemůže vždy nahradit péči odborníků," uvádějí organizátoři sbírky, u které uvádějí také podrobné plány na rehabilitaci.

Po návratu z nemocnice o něj pečuje manželka Aneta. Rehabilitační pracovníci za ním zatím musí dojíždět.

Přátelé z organizace Junák proto uspořádali sbírku, která zatím vynesla přes půldruhého milionu korun. Rozhlasovou reportáž k tomu natočil reportér Českého rozhlasu Zlín Roman Verner.

Spustit audio

Související