Sing Sing Quintet = projekt založený na úžasném pěveckém podání v barevných hlasových kombinacích

4. duben 2024

Sing Sing Quintet po prvních koncertech letošního roku, které byly i v našem regionu, dorazil za posluchači do naší rozhlasové kavárny. Tohle ojedinělé nové pěvecké uskupení vám představíme.

Jedná se o naprosto nový hudební projekt založený na originálních hlasech našich zpěváků a na písních v jedinečném pěveckém podání v barevných hlasových kombinacích.

Ve skvělé režii celého koncertu si posluchači vychutnají originální zpracování krásných světových melodií, muzikálových písní i takzvaných „srdcovek" neboli hitech, které jsou sice staršího data, ale jsou nesmrtelné.

Čtěte také

Repertoár diváka potěší a také si s umělci zazpívá písně od Karla Svobody, Zdeňka Rytíře a dalších předních hudebních skladatelů.

Kamila Nývltová je zpěvačka a sólistka Hudebního divadla Karlín. Na svém kontě má čtyři sólová CD, včetně alba duetů se svými pěveckými kolegy. V roce 2022 a 2023 vystoupila jako sólistka na evropských koncertních turné americké skupiny skladatelů Two Steps from the Hell po boku světových skladatelů T. Bergersena a N. Phoenixe.

Michaea Nosková je sólová rocková, muzikálová i operetní zpěvačka. Hostovala v krásných muzikálech Ples upírů, Jekyll a Hyde, Bídníci, Dracula i operetách Čardášová princezna, Giuditta a Netopýr. V roce 2015 byla nominována na Cenu Thálie za výkon v muzikálu Zdeňka Bartáka Sněhová královna.

Sing Sing Quintet v rozhlasové kavárně

Bohuš Matuš je přední zpěvák naší hudební scény, držitel bronzového slavíka a 3. místa ankety TýTý. Zahrál si v mnoha českých muzikálech. Řadu písní a hitů pro něj napsal hudební skladatel Karel Svoboda, který právem říkal, že tento zpěvák je fenomén. Pro televizi nazpíval ústřední píseň k seriálu Rodinná pouta.

Čtěte také

Peter Pecha je zpěvák a herec. V roce 2018 získal Cenu Thálie v kategorii opereta / muzikál za ztvárnění titulního hrdiny v muzikálu Rocky. Další role si zahrál v muzikálech, úspěchy sbírá také v činohře. Díky zkušenostem z řady kapel a seskupení se začal věnovat i vlastní tvorbě a produkci TV a internetových spotů.

Tomáš Trapl je zpěvák, herec, osoba mnoha tváří a dovedností. Patří k nejobsazovanějším osobnostem současné muzikálové scény. Jako člen mezinárodní společnosti Artists for Prague ztvárnil v angličtině hlavní role v mnoha muzikálech. Dále je velmi úspěšný pedagog a dabér. Namluvil mnoho postav kreslených seriálů Walta Disneyho.

Celý rozhovor v radiokavárně si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.