Rožnov nechce Společenský dům za 35 milionů. Radní odmítli nabídku Synotu

Město dostalo aktualizovanou nabídku k prodeji nemovitosti v polovině prosince, radní se jí zabývali v lednu.

Radní Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku odmítli koupi Společenského domu za navrhovanou částku 35 milionů korun od společnosti Synot Real Estate. ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělil mluvčí radnice Tomáš Gross.

Bez kulturního centra se Rožnov neobejde. Město žádá o povolení a bude hledat stavebníka

Vítězný návrh podoby plánovaného kulturního centra v Rožnově pod Radhoštěm z ateliéru Archteam z Brna

Nové Kulturní centrum v Rožnově pod Radhoštěm začnou dělníci stavět příští rok na jaře.

"Vzhledem k finančním možnostem města i s ohledem na skutečnost, že cena v místě a čase obvyklá činí dle znaleckého posudku 18,5 milionu korun, rada města nesouhlasí s celkovou kupní cenou 35 milionů korun. Jsme ale připraveni dále jednat o nové kupní ceně, případně o dlouhodobém pronájmu," uvedl starosta Rožnova Radim Holiš (ANO), podle kterého není možné obhájit dvojnásobnou cenu proti posudku.

Město dostalo aktualizovanou nabídku k prodeji nemovitosti v polovině prosince, radní se jí zabývali v lednu. "Předpokládáme, že jednání o Společenském domu mezi městem a společností Synot nejsou u konce," uvedl Holiš.

Rožnov odmítl odkup Společenského domu již dříve. Nájem města v objektu skončil před rokem, na jeho prodloužení nebo odkupu objektu se radnice s majitelem nedohodla.

Před dvěma lety také radní nesouhlasili s tím, aby v něm Synot zřídil kasino. Zastupitelé města poté schválili novou obecně závaznou vyhlášku omezující hazard ve městě, která se týká také Společenského domu.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související