Registr vozidel funguje, úřady ale hlásí drobné problémy

30. červenec 2012

Registr vozidel v Brně funguje, klienty odbavuje průběžně. Systém je však podle úředníků oproti bývalému pomalý a působí různé obtíže.

Chybí v něm třeba některá data a jsou problémy s tiskem technických průkazů. Brněnský magistrát se rozhodl vydat 200 pořadových lístků nově příchozím. Zájem byl průměrný, ještě dopoledne byly k mání.

Úřadu se postupně daří snižovat počet klientů, které nemohl kvůli výpadkům obsloužit v minulých dnech. Ráno jich bylo sedmdesát, ještě koncem minulého týdne asi dvakrát tolik.

„Konečně po týdnu jsem hotový, takže jsem spokojený,“ prohlásil Oldřich Stejskal z Brna, kterému se nakonec po několika pokusech podařilo přepsat ojeté auto.

Také ve Zlíně probíhá evidence vozidel probíhá bez větších problémů. Systém funguje, ale stále chybí propojení s centrální databází.

„Systém funguje v rámci svých možností. Zatím jsme ale nezaznamenali žádný posun k lepšímu jak z pohledu úředníků, tak z pohledu systémových věcí, které spočívají v chybějícím propojení s informačním systémem základních registrů,“ zhodnotil vedoucí odboru správních agend zlínského magistrátu Antonín Šrajer.

autoři: Vladan Dokoupil , rv
Spustit audio