Ředitel uherskohradišťské nemocnice Sládek chce být senátorem. Valenta obhajobu křesla zvažuje

28. květen 2020 09:10

V obvodu je od roku 2014 senátorem Ivo Valenta ze Soukromníků

Občanskou demokratickou stranu bude v podzimních senátních volbách v obvodu 81 v Uherském Hradišti reprezentovat ředitel Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek. Jeho nominaci strana zveřejnila ve středu.

"Nabídka ODS mě zaujala a potěšila. Celý život se pohybuji ve zdravotnictví, posledních sedm let řídím nemocnici. Zdravotnictví je tak přirozeně také oblast, na kterou bych se v Senátu chtěl především zaměřit. Nabídku jsem pečlivě zvážil a věřím, že nejen vzhledem k událostem poslední doby, mohu být pro náš region v Senátu přínosem," uvedl Sládek.

V obvodu je od roku 2014 senátorem Ivo Valenta ze Soukromníků, který obhajobu stále zvažuje. Valenta je přitom nyní členem klubu senátorů za ODS.

Za lidovce bude kandidovat starosta Starého Města Josef Bazala. Kandidátem ČSSD bude někdejší poslanec Antonín Seďa.

Jasno o kandidátovi zatím nemá hnutí ANO. Komunisté nejspíše vlastního kandidáta na Uherskohradišťsku nepostaví. Stejné je to i v případě Pirátů, kteří ještě zvažují, zda některému z kandidátů jiných subjektů vyjádří podporu. Vlastního kandidáta nebudou mít pro senátní volby v regionu ani Svobodní, avizovali však možnou podporu některému z pravicových kandidátů. Rozhodnutí o kandidátovi nebo případné podpoře ještě oficiálně neoznámila SPD.

 První kolo řádných senátních voleb je na programu 2. a 3. října, druhé o týden později.

autor: Michal Sladký | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související