Rady do kuchyně: Víte, jak nikdy nepřipálíte mléko a jakým trikem zkřehčit těsto na palačinky?
18. duben 2022
Pokud se rádi otáčíte v kuchyni, máme pro vás pár praktických rad. Palačinky děti milují a vy je můžete připravit ještě nadýchanější. A jak zařídit, aby se na mléce nevytvořil škraloup?
- Mléko se nebude připalovat, když hrnec na vaření vypláchnete studenou vodou.
- Čerstvý křen můžete jednoduše zmrazit. Stačí ho nastrouhat na jemném struhadle a promíchat s trochou citronové šťávy.
- Palačinky budou křehké a křupavé, když do těsta přidáte sodovku.
- Uvařené vlasové nudle se nebudou lepit, když při vaření přidáte do vody čajovou lžičku oleje.
- Petrželová nať zůstane dlouho čerstvá, když ji propláchnete studenou vodou, zabalíte do ubrousku a uložíte do lednice.
- A ještě škraloup na mléce. Nikdy se vám nevytvoří, pokud do horkého mléka vhodíte kostku ledu.
Vaše Iva Hüttnerová
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.