Rady do kuchyně: Co dělat, aby skořápky vajec při vaření nepopraskaly a čím potlačit odér brokolice?

Největší audioportál na českém internetu

Skořápky z vajíček jsou zdrojem vápníku | Foto: Fotobanka Pixabay

Iva Hüttnerová uděluje našim posluchačům pravidelně užitečné rady a dnes jsou tady další

Dnes se na skok zastavíme v kuchyni. Mám pro vás totiž pár tipů, které by se vám mohly hodit.

Skořápky vajec při vaření nepopraskají, když do ještě studené vody přidáte lžičku soli.

Odér brokolice při vaření potlačíte, když spolu s ní budete vařit i kousek chleba, ten totiž zápach pohltí.

Vejce uvařená natvrdo se při krájení nebudou lepit na nůž, když ho na chvilku ponoříte do horké vody.

A nakonec ještě něco pro milovníky masa. Koření z něj při pečení nikdy neopadá, když ho nejdříve důkladně potřete olejem. 

autor: Iva Hüttnerová