Prvorepublikové menu? Drbová polévka, kaldon či daňčí medailonky se špenátem
Kdo na to měl, ten rozhodně nešetřil na surovinách. Maso ve všech podobách. A když sladká jídla, tak s pořádným kopcem cukru.
Slavnostní menu za první republiky bylo z dnešního pohledu opravdu výživné a vysoce kalorické. Ovšem každý den není posvícení, a tak často byla k jídlu i polévka se záhadným názvem drbová. Uvařil ji šéfkuchař frýdecko-místeckého restaurantu Maxim Jan Koloničný.
Související
-
Kedlubnová omáčka s bacánem. Zdeňka Houdková prozradila recept, který vaří už 40 let
V rodině Zdeňky Houdkové se kedlubnová omáčka vaří 80 let, sama soutěžící Pochoutkového roku ho připravuje už 40 let. Její postup je navíc specifický.
-
Ve Spálově už dvě století funguje tradiční pekárna. Vyhlášený...
Ve Spálově na Novojičínsku už téměř dvě století funguje tradiční obecní pekárna. Vyhlášený spálovský chleba tam peče místní pekař Bronislav Sidon. Za týden sám po n...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.