Průtrž mračen zasáhla i opravený Obchodní dům. Knihkupectví zůstalo zavřené

27. srpen 2019 13:04

V Obchodním domě Zlín došlo včera v podvečerních hodinách k zatečení vody, která způsobila krátkodobé uzavření některých provozů.

Ve Zlíně během 90 minut napršelo 88 milimetrů.

„K situaci došlo během několika málo minut, kdy nahromaděná voda zatekla částečně i do prostor Obchodního domu. Zatečením byla postižena primárně jedna obchodní jednotka. V Obchodním domě Zlín došlo k okamžité reakci ze strany správy domu i prodávajících a postižený provoz se dle možností v dané chvíli ihned uzavřel. Zaměstnancům ani návštěvníkům nehrozilo žádné přímé nebezpečí,“ řekl Radovan Pilich, jednatel společnosti PRIOR Zlín, která je majitelem budovy.

„Veškeré provozy jsou k dnešnímu dni standardně otevřené pro zákazníky. Výjimkou je Knihkupectví Dobrovský, kde dochází k mapování a likvidaci škod. Spuštění provozu odhadujeme v nejbližších dnech,“ dodal Pilich.

Rekonstruovaný baťovský obchodní dům na náměstí Práce v centru Zlína se pro veřejnost otevřel v pátek 9. listopadu 2018. Známá dominanta města, postavená firmou Baťa v roce 1931 podle návrhu architekta Františka Lydie Gahury, získala během rekonstrukce moderní tvář. 

Voda poškodila i další obchody. Na Jižních Svazích zasahovali hasiči v prodejně Billa, do které vnikla voda do výšky třiceti centimetrů. V obchodním centru Albert ve Zlíně - Prštném byla voda v garážích.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související