Při zabijačce u hradního kancléře Mynáře byl porušen zákaz shromažďování. Hygienici rozhodnou o pokutě

24. duben 2020 12:19

Zabijačku u hradního kancléře Mynáře v Osvětimanech vyhodnotila policie jako přestupek

Podle policie přestupek spočívá v porušení zákazu shromažďování povoleného počtu osob.

Čtěte také

O přestupku policie informovala Krajskou hygienickou stanici ve Zlíně, která je kompetentní rozhodnout o případné sankci, řekl dnes policejní mluvčí Petr Jaroš.

Podle Venduly Ševčíkové z krajské hygienické stanice hygienici tento týden skutečně od policie přijali oznámení o prošetření přestupku spočívajícího v porušení zákazu volného pohybu osob.

 "Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně posoudí skutková zjištění a okolnosti případu," uvedla dnes na dotaz ČTK bez bližších podrobností Ševčíková.

O zabijačce pořádané během vyhlášeného nouzového stavu, kdy jsou hromadné akce i sdružování zakázané, informoval o víkendu server Blesk.cz. Napsal, že se jí zúčastnilo šest lidí.

"Média rozpoutala hon na základě informace od mého bývalého švagra Libora Zemana, který udal svého tchána, jednoho z účastníků. Je to naprosto absurdní, trapné a ukazuje se, na jak laciné vějičky média i v době řešení pandemie naskakují," uvedl Mynář v pondělním prohlášení k zabijačce.

Podle Libora Zemana však lidé v demokracii dohlížejí na volené politiky i na nevolené úředníky a platí v ní rovnost. "Spor se svým bývalým švagrem neberu osobně, ale principiálně. Chybuji já i pan kancléř. Nebylo by však vhodnější namísto dehonestace typu "udavač" poučení, že lidé jsou velmi citliví i jen na zdání "papalášských" manýrů a zdání nerovnosti, zvláště pak v této náročné době?" uvedl ve vyjádření zaslaném ČTK Zeman.

Už dříve se Mynář hájil tím, že porážka byla nutná kvůli stavu prasete.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související