Porota udělovala Perly Zlínska

5. říjen 2011

Několik desítek místních výrobců potravin je od konce minulého týdne držitelem Perly Zlínska 2011 a národní ceny Regionální potravina roku. Perlu začal Zlínský kraj jako jediný před šesti lety udělovat potravinářům, kteří udrželi domácí produkci s důrazem na místní původ surovin.

Odborná komise v soutěž posuzovala 118 výrobků od 39 žadatelů. Ocenění Perla Zlínska si nakonec odneslo 26 výrobců potravin a pět včelařů. Bohatá žeň panovala také v soutěži Regionální potravina roku. Národní komise udělila devět cen od paštik přes sýry, cukrovinky až po slivovici.

Perla Zlínska má na rozdíl od další potravinářských známek vyzdvihnout regionální původ. V Regionu už také nedávno vznikla další přímo ochranná známka Tradice Bílých Karpat s význačně regionálním zacílením.

autor: rv
Spustit audio