Policistů pro Bystřicko a Holešovsko bude víc. Hlídky už nebudou jezdit z Kroměříže

Vedení krajské policie se rozhodlo letos zvýšit počet policistů v Obvodním oddělení v Bystřici pod Hostýnem.

K 1. lednu 2019 v Bystřici přibylo pět služebních míst, řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

"V roce 2020 se plánuje další navýšení, a to o šest služebních míst. Prioritou je obsadit tato nová systemizovaná služební místa v co nejkratší době,“ uvedla Kyšnerová.

Do Zlínského kraje mířil kokain za miliony korun. Policie zadržela sedm lidí

Zásah proti dealerům kokainu

Policisté a celníci rozkryli na Moravě rozsáhlou síť distributorů kokainu. Skupina dovezla drogy za miliony korun ze Slovenska, obviněno je sedm lidí.

Hlavním důvodem navyšování počtu policistů je plánovaný vznik prvosledových hlídek, které by měly na Bystřicku začít fungovat nejpozději k 1. lednu 2021.

V současné době jsou zřízeny prvosledové hlídky při Obvodním oddělení v Kroměříži, které mají působnost v rámci celého okresu.

Bystřické prvosledové hlídky budou operovat nejen na Bystřicku, ale i na Holešovsku. "Zkrátí se tak doba dojezdů k závažným případům. V případě potřeby vyjedou tyto hlídky také do teritoria okresu Vsetín a Přerov, a to zejména do oblastí, které přímo sousedí s bystřickým regionem," upřesnila Kyšnerová.

Bystřicko je známou velkou rekreační oblastí, kde se v letních a v zimních měsících až dvojnásobně navýší počet obyvatel.

Plánované zřízení prvosledových hlídek v Bystřici pod Hostýnem má tak podle Kyšnerové význam zejména při zákrocích proti pachatelům, kteří přímo ohrožují život a zdraví lidí.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související