Změny v policii. Stanice ve Strání se ruší, budou tam jezdit policisté z Brodu. Ostroh přijde o oddělení

V Uherském Ostrohu bude místo obvodního oddělení jenom policejní stanice.

Od nového roku končí policejní stanice ve Strání – Květné. Oznámila to uherskohradišťská policejní mluvčí Milena Šabatová. Do obce na česko – slovenské hranici budou zajíždět policisté z dvacet kilometrů vzdáleného Uherského Brodu.

„Policejní stanice v obci Strání – Květná se dnem 31. 12. 2018 ruší. V místě zůstane úřední místnost. Službu veřejnosti zde zajistí policisté zařazení na Obvodním oddělení Uherský Brod, kteří do Strání budou ve stanovených dnech dojíždět,“ uvedla Šabatová.

Do Zlínského kraje mířil kokain za miliony korun. Policie zadržela sedm lidí

Zásah proti dealerům kokainu

Policisté a celníci rozkryli na Moravě rozsáhlou síť distributorů kokainu. Skupina dovezla drogy za miliony korun ze Slovenska, obviněno je sedm lidí.

Podle policie to, že případy ve Strání budou řešit policisté z Uherského Brodu, bude pro obyvatele znamenat zlepšení služeb. Dosud totiž Strání spadalo pod oddělení v Bojkovicích.

„V případě jakéhokoliv oznámení budou vyjíždět policisté z Uherského Brodu, kde je zařazeno více policistů a vykonávají nepřetržitý výkon služby včetně prvosledové hlídky určené pro rychlé a nebezpečné zásahy,“ uvedla Šabatová.

Změna organizace policejních služeben se na Uherskohradišťsku dotkne i Uherského Ostrohu. Obvodní oddělení Uherský Ostroh se přemění na Policejní stanici Uherský Ostroh, kde bude sloužit sedm policistů včetně vedoucího.

Policejní stanice jsou v policejní hierarchii nejnižším možným pracovištěm a mohou fungovat s menším počtem zaměstnanců. Obvodní oddělení stojí nad nimi.

„Kmenově bude policejní stanice v Uherském Ostrohu zařazena pod Obvodní oddělení Uherské Hradiště. Nepřetržitý výkon služby v tomto teritoriu zabezpečí dané obvodní oddělení,“ uvedla Šabatová.

Spustit audio

Související