Policisté hledají muže, který v Kroměříži loupil ve zlatnictví. Pronásledovala ho prodavačka

Muž si z prodejny odnesl zlaté řetízky za více než 200 000 korun.

Policisté pátrají po neznámém pachateli pondělní krádeže ve zlatnictví na Riegrově náměstí v Kroměříži.

Muž si z prodejny odnesl zlaté řetízky za více než 200 000 korun, událost nyní vyšetřují kroměřížští kriminalisté. V tiskové zprávě to dnes uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Pachateli hrozí v případě prokázání viny až pětileté vězení.

Muž do obchodu vstoupil v pondělí několik minut před 17:00. "Prodavačce řekl, že si chce prohlédnout zlaté řetízky. Ona proto vytáhla dvě plata, položila je na pult a jeden z řetízků mu začala ukazovat. V ten okamžik ale muž obě plata popadl, přitiskl si je na hrudník a z prodejny utekl," uvedla mluvčí.

Prodavačka za mužem vzápětí vyběhla ven. "Na chodníku však zakopla, upadla na zem a zranila se. Viděla ještě, jak zloděj vběhl do ulice Prusinovského směrem k Velkému náměstí. Podle našich zjištění pak běžel kolem radnice, kde se ho v podloubí snažil zadržet jeden ze svědků. Pachatel se mu ale vytrhl a běžel dál přes náměstí okolo pošty a poté vběhl do ulice Jánská a pak zřejmě do ulice Křížkovského," uvedla Kyšnerová.

Identikit pachatele z Kroměříže

V souvislosti s krádeží policisté pátrají po muži ve věku okolo třiceti let. Je zhruba 180 centimetrů vysoké sportovní postavy, má široká ramena. V době krádeže byl oblečený do světle hnědé či šedobéžové bundy v délce do půli stehen a tmavých kalhot. Na hlavě měl čepici. "Hledaný muž má světlé krátce střižené vlasy, oválný souměrný obličej a byl hladce oholen. Mluvil česky bez přízvuku," doplnila mluvčí.

Policie má k dispozici identikit pachatele. Při pátrání po jeho totožnosti žádá o pomoc také veřejnost. Zároveň uvítá jakékoliv svědectví, které by mohlo přispět k odhalení zloděje. Informace mohou lidé kriminalistům poskytnout na telefonním čísle 725 074 416, případně na bezplatné lince 158.

Spustit audio

Související