Policie obvinila muže, který měl ve Zlíně míchat jedovatý alkohol

V kauze otrav metanolem ve Zlíně padlo další obvinění. Policisté obvinili jednapadesátiletého muže ze Zlína, který dodával do obchodů jedovatý alkohol. Soud na něj navíc uvalil vazbu.

Kriminalisté obvinili nájemníka garáže, který v ní míchal, stáčel a opatřoval padělanými etiketami závadný alkohol. Podle policie by v nalezených lahvích zjištěn metanol. Muži hrozí až osm let vězení.

Lahve s alkoholem obviněný poté dodával do nejméně jednoho obchodu na zlínském sídlišti. Právě tam si jej koupily některé z obětí.

„Kriminalisté zahájili trestní stíhání ze tří skutků, a to z přečinu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti, neoprávněné podnikání a z přečinu porušování předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží,“ vypočítal mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Policisté obvinili také prodejce alkoholu z večerky na sídlišti Jižní Svahy a stíhají ho na svobodě. Pátrají také po případných dalších pachatelích.

Ve Zlíně má metanol na svědomí dva životy. Dnes dopoledne pak zlínská nemocnice přijala desátého pacienta s otravou v relativně dobrém stavu.

autor: rv
Spustit audio