Policejní akce Speed Marathon odhalila na silnicích ve Zlínském kraji 137 přestupků u 102 hříšníků

25. březen 2022 15:59

Při akci Speed Marathon zaměřené na kontrolu rychlosti policisté zjistili ve Zlínském kraji celkem 137 přestupků. Každoroční akce, při které se policisté věnují zvýšeným kontrolám rychlosti na silnicích v celé republice, byla letos vyhlášená na čtvrtek 24. března 2022.

Čtěte také

Stejně jako v celé České republice, i na silnicích Zlínského kraje policisté ve čtvrtek 24. března 2022 po celý den kontrolovali dodržování nejvyšší povolené rychlosti.

Zvýšené kontroly byly na předem zveřejněných místech. Ve Zlínském kraji to bylo na 41 stanovištích, většinou na silnicích druhé a třetí třídy.

Podle sdělení policejní mluvčí Barbory Balášové bylo v kraji během celoevropské akce Speed Marathon odhaleno 137 přestupků u 102 řidičů. Většinou překročili povolenou rychlost, ale byla zjištěna také jízda pod vlivem alkoholu, bez bezpečnostních pásů nebo odhaleno vozidlo ve špatném technickém stavu. Nejrychleji jel řidič v Bystřici pod Hostýnem, kde v lokalitě s povolenou nejvyšší rychlost 50 km/hodinu, jel 96 km/hodinu. Podle Balášové většinu přestupků řešili policisté na místě blokovou pokutou.

Loni na území Zlínského kraje dopravní policisté zjistili při měření na 35 místech 65 přestupků.

Spustit audio

Související