Páteční Noční linka: Kultura spojuje

2. červen 2023

„Já myslím, že civilizace není dobrá, když je bez kultury. Člověk potřebuje ke štěstí a spokojenosti nejenom pohodlí tělesné, ale i duševní. Kultura a civilizace musí jít ruku v ruce.“ -  Jan Werich, český herec, dramatik a spisovatel 1905–1980

Co pro vás znamená slovo kultura? Jaká byla kultura za vašeho mládí a jaká je dnes? Jak trávíte volné dny a večery? Chodíte do divadla, do kina nebo na nějaká jiná setkání? Navštěvujete rádi plesy a bály? Žijete kulturou? Čekáte vždy netrpělivě na nové výstavy a vernisáže v muzeu ve vašem městě? V jaké galerii jste byli naposledy? Co zajímavého jste tam viděli?

Jezdíte po Česku po hradech a zámcích? Účastníte se pravidelně zábavních akcí ve vaší obci nebo městě? Pořádají se u vás tradiční akce podporující lidové tradice? Angažujete se sami do programu?

Proč vlastně kulturu potřebujeme? Zažili jste někdy odlišnou kulturu v jiné zemi? Jak jsme na tom s kulturou a s naším vkusem v roce 2023 v Česku?

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.