Pálivá omáčka Tabasco zraje v dubových sudech až tři roky

Omáčka zvaná Tabasco je připravována z velmi pálivých červených papriček, které jsou původem ze státu Tabasco na jihovýchodě Mexika. Samotný název Tabasco v překladu znamená "zvlhčená půda" nebo "břečka".

Tyto papričky proslavil luisienský bankéř Edmund McIlheny. Před válkou Severu proti Jihu utekl do Mexika. Když se v roce 1865 vrátil do USA, přesedlal z finančnictví na zemědělství a namíchal omáčku, která dala chuť tehdejší nudné americké kuchyni.

Současný postup výroby se od tohoto téměř 150 let starého skoro neliší. Omáčka zraje 3 roky v dubových světlých sudech. Je zavíčkována voskovým uzávěrem a správně se má rozprašovat, ne nalévat.


Věděli byste jakou chuť má omáčka Tabasco?

a) sladkou – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) ostrou – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za správou odpověď připište ještě své jméno a celou adresu a odešlete na číslo 907 77 04. Hrajeme o roční předplatné časopisu Gurmet a speciální trojdílnou edici kuchařek Vaříme a pečeme.

Soutěžíme do úterní půlnoci - 27. května!