Ovčáček čtveráček porazil Cimrmana. Zlínské divadlo slaví rekordní rok 2017

3. leden 2018

Za celý loňský rok si do zlínského divadla našlo cestu téměř 150 000 diváků, což je o 13 000 více než v roce předešlém. A kabaret Ovčáček čtveráček byl v kinech úspěšnější než Divadlo Járy Cimrmana.

Výrazně vzrostl i počet sezonních, kuponových a ročních předplatitelů. V roce 2017 mělo divadlo ve všech skupinách celkem 7 643 klasických i kuponových abonentů. „Je to pro nás jako vyhrát olympiádu. Takový úspěch se nebude opakovat,“ komentoval ředitel divadla Petr Michálek.

„Těší nás, že nárůst předplatitelů je velmi výrazný u školních odpoledních představení. Velký úkol do dalších sezon bude si právě tyto diváky udržet,“ doplnila šéfka úseku vnějších vztahů Blanka Kovandová.

Za jeden z rekordů divadlo vděčí nekorektnímu kabaretu Ovčáček čtveráček. Derniéru přenášely stovky kin po celé zemi a ujít si ji nenechalo 17 652 návštěvníků, čímž padl dosavadní rekord Divadla Járy Cimrmana.

Druhý díl, Tingl tangl Ovčáček miláček, se dočkal podobného osudu a v kinech ho vidělo přes 11 000 diváků. Diváci v kinech se přitom do počtu návštěvníků divadelních představení nepočítají.

Role Violet v inscenaci Srpen v zemi indiánů přinesla Janě Tomečkové úzkou nominaci na prestižní Cenu Thálie. A společnost prenosydokin.cz natočila derniéru Žítkovských bohyní. Promítat ji bude na jaře 2018 v kinech nejen u nás, ale v celé střední a východní Evropě.

Související