Otrokovice opraví most přes železnici v ulici Nadjezd. Na tři měsíce se cesta úplně uzavře

24. květen 2018 15:20

Otrokovice budou opravovat most přes železniční trať v ulici Nadjezd.

Město dostane od Státního fondu dopravní infrastruktury téměř 118 milionů korun. To má pokrýt veškeré náklady na opravy mostu.

Uvedla to mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková. Oprava bude prováděna částečně za provozu a přibližně na tři měsíce bude nutno celý nadjezd uzavřít. Termín radnice upřesní.

"Most je ve zhoršeném technickém stavu a některé části mají znaky havarijního stavu. Je nejvyšší čas na rekonstrukci," uvedl starosta Jaroslav Budek (ČSSD).

Komplikace v dopravě. Silničáři zítra uzavřou most mezi Otrokovicemi a Tlumačovem

Uzavírka - ilustrační foto

Cestování po Zlínském kraji komplikují na mnoha místech uzavírky silnic, částečné i úplné. A už zítra se na několik měsíců uzavře důležitý most mezi Otrokovicemi a Tlumačovem.

 "Dokončení rekonstrukce mostu bude nejpozději do konce roku 2019," doplnil vedoucí odboru rozvoje města František Žák.

Nyní se ve městě pracuje na několika dopravních stavbách, radnice proto bude muset projekty koordinovat.

"Rekonstrukcí právě prochází most přes řeku Dřevnici v centru města a most přes železnici mezi Otrokovicemi a Tlumačovem. Město je tak zatíženo zvýšenou dopravou, zejména v části Bahňák, kudy vede objízdná trasa. Začátek a průběh rekonstrukce nadjezdu bude proto nutno koordinovat s dalšími investory a mimo jiné bude záviset na ukončení oprav těchto mostů," uvedla mluvčí.

Spustit audio

Související