Osm mužů a jedna žena. Poslechněte si názory kandidátů, kteří chtějí v Senátu nahradit Františka Čubu

18. květen 2018 15:35

Na Zlínsku vrcholí kampaň před doplňovacími senátními volbami, z nichž vzejde nástupce Františka Čuby (SPO).

O místo v Senátu se uchází devět kandidátů. Volby se uskuteční 18. a 19. května.

Za STAN kandiduje zlínský primátor Miroslav Adámek. Hnutí ANO nominovalo neurochirurga a krajského zastupitele Michala Filipa.

Za ČSSD se o místo v Senátu uchází chirurg Radim Jünger. Lidovci vsadili na krajskou radní Michaelu Blahovou, komunisté na zlínského zastupitele Radomíra Rafaju.

Piráti nominovali novináře Aleše Fuksu, kandidátem SPOZ je její předseda, lékař a bývalý hejtmanův náměstek Lubomír Nečas.

Za Českou suverenitu kandiduje právní a ekonomický poradce a pedagog Karel Nedbálek a za hnutí SENÁTOR 21 daňový poradce Tomáš Goláň.

Před pátečním otevřením volebních místností se většina z devíti uchazečů o funkci senátora nadále setkává v ulicích měst s obyvateli, pokračuje i propagace prostřednictvím billboardů nebo sociálních sítí.

František Čuba rezignoval poté, co se rok a půl jednání Senátu neúčastnil. Při své rezignaci uvedl, že za jeho rozhodnutím stojí tlak a nepříjemné útoky nejen na jeho osobu, ale dokonce i na jeho rodinu a blízké.

SENÁTNÍ OBVOD č. 78:
je tvořen severní částí okresu Zlín ohraničenou na jihu obcemi Nedašov, Návojná, Valašské Klobouky, Křekov, Vlachova Lhota, Újezd, Vysoké Pole, Vizovice, Zádveřice-Raková, Lípa, Zlín, Sazovice, Machová a jižní částí okresu Vsetín ohraničenou na severu obcemi Hošťálková, Liptál, Seninka, Leskovec, Valašská Polanka, Lužná, Lidečko, Horní Lideč a Střelná.

Senátní obvody
Spustit audio

Související