Opravy na měsíce zavřou most mezi Otrokovicemi a Tlumačovem. Bude se celý zvedat

Ředitelství silnic a dálnic chystá opravu mostu mezi Otrokovicemi a Tlumačovem na Zlínsku. Začne 24. dubna a potrvá do října.

Rekonstrukce přijde na čtyřicet milionů korun. „Celou dobu bude most pro dopravu uzavřený,“ řekl šéf zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Karel Chudárek.

Nákladní doprava bude svedena na dálnici. Osobní auta budou jezdit podle Chudárka přes Baťov. „Most se bude opravovat v kuse, musí se zvedat,“ dodal.

Obchvat Otrokovic se může začít stavět už v červenci, ŘSD odkoupilo zbývající pozemky

Stavba komunikace I/14 Liberec - Jablonec n. N.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uzavřelo potřebné smlouvy o odkupu posledních pozemků nutných pro zahájení dostavby obchvatu Otrokovic. Dnes o tom v tiskové zprávě informovala otrokovická radnice.

Ředitelství silnic a dálnic letos plánuje na silnicích prvních tříd ve Zlínském kraji i další práce. Na jaře zahájí opravy mostu u polikliniky v Otrokovicích.

Rekonstrukce čeká most v Dolní Bečvě, silnici mezi Lidečkem a Horní Lidčí na Vsetínsku, most ve Strání-Květné na Uherskohradišťsku a silnici I/50 přes Buchlovské hory.

V srpnu a září by měly začít opravy silnice z Lešné do Valašského Meziříčí a průtahu Valašskou Polankou na Vsetínsku. Pracovat se bude i na obchvatu Veletin na Uherskohradišťsku. Náklady na zmíněné rekonstrukce zřejmě přesáhnou 200 milionů korun.

autor: pes
Spustit audio

Související