Přechod pro chodce na Zlínské ulici v Otrokovicích patří mezi nejrizikovější místa v zemi

Silnice na ulici Zlínská v Otrokovicích se dostala mezi deset nových nejnebezpečnějších míst v České republice.

Seznam nejnebezpečnějších úseků sestavuje pojišťovna Allianz na základě databáze dopravních nehod evidovaných Policií ČR. Žebříček upozorňuje už sedmým rokem na místa, kde dochází k nejvážnějším nehodám na dálnicích, rychlostních silnicích a silnicích I. třídy.

Nejrizikovější nové místo ve Zlínském kraji a zároveň 10. nejnebezpečnější místo v Česku je tak podle nově zveřejněného žebříčku právě na přechodu pro chodce na ulici Zlínská v Otrokovicích poblíž vlakové zastávky Otrokovice-Trávníky.

Loni tu byly celkem 4 nehody, z toho dvě vážné. Dva lidé se zde těžce zranili a jeden lehce.

Parkujte u domů, dostanete peníze. Otrokovice chtějí uvolnit ucpané ulice

Parkování (ilustrační foto)

Radnice v Otrokovicích na Zlínsku přispěje lidem na budování parkovacích míst.

Podmínkou pro zařazení konkrétního místa do statistiky jsou aspoň dvě na sobě navzájem nezávislé dopravní nehody s těžkými zdravotními následky nebo smrtí, mezi nimiž nebyla vzdálenost větší než 100 metrů.

V minulosti mezi nebezpečná místa pojišťovna zařadila některé úseky silnice I/50 u Starých Hutí, Buchlovic a Veletin

Za loňský rok je vůbec nejrizikovější místem podle žebříčku silnice v Olomoucké ulici v Hranicích u odboček k benzinovým stanicím, kde se loni staly čtyři nehody, z toho dvě vážné. Jeden člověk tam zraněním podlehl, dva vyvázli s těžkými zraněními a šest lidí s lehkými.

Z první desítky nejnebezpečnějších úseků se v roce 2017 tři nové lokality objevily na Vysočině, dvě v Pardubickém kraji, a po jedné v Jihomoravském, Královéhradeckém, Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji. V roce 2017 poprvé za sedm let nebylo ani v jedné lokalitě nebylo evidováno tři a více vážných nehod.

Související