Novým trenérem FC FASTAV Zlín se stal Josef Csaplár. Zbytek realizačního týmu zůstává beze změn

3. červen 2019 17:18

Vedení zlínského klubu se dohodlo na spolupráci s šestapadesátiletým Josefem Csaplárem, který nyní bude šéfovat kabině ševců.

„Hodnotím to jako pozitivní krok. Na Moravě jsem ještě nepůsobil, takže to pro mě bude zajímavé. Těším se, že poznám nové lidi, ale hlavně bych rád tomu klubu něco přinesl a něčím se taky od toho klubu, města či kraje obohatil,“ sdělil po podpisu smlouvy nový kouč zlínské kabiny. Josef Csaplár se sejde s týmem až začátkem letní přípravy na zlínské Letné, která odstartuje 10. června.

Trenérskou kariéru zahájil Josef Csaplár u juniorky v Příbrami, kde se následně stal asistentem u prvního týmu a posléze se stal hlavním trenérem A-týmu. Úspěch ovšem neměl, a tak se na podzim roku 2001 přesunul do Liberce, kde se stal asistentem Ladislava Škorpila, se kterým dovedl Liberec k překvapivému titulu a následným úspěchům v Evropě. Následovalo angažmá u Slavie Praha, kde se stal v roce 2003 hlavním trenérem, po dvou letech byl ovšem po neuspokojivých výsledcích odvolán. Následovalo krátké působení v Panioniosu Atény, odkud přešel do polského Plocku, kde zůstal do dubna roku 2007.

Vzápětí se stal skautem Evertonu, přesto v září následujícího roku kývl na nabídku Žižkova. Odkud byl ale po dvou měsících odvolán. Josef Csaplár pracoval i u reprezentace do 17 let, pak následovala po delší odmlce další trenérská štace u týmu Liberce, kam se vrátil po jedenácti letech. Návrat ale brzy zhořkl, po třech zápasech byl odvolán. Dva roky vedl tým Al Ittihad v Emirátech, v roce 2017 ale znovu převzal Příbram a postoupil s ní zpět mezi elitu. Po úspěšném vstupu přišla krize nováčka soutěže, a trenér byl tak po 25 kolech odvolán.

autor: redakce
Spustit audio

Související