Nová odbočka do průmyslové zóny Příluky zatím zlínské dopravě neulevila, naopak se tu tvoří kolony a situace se do jara nezlepší

13. prosinec 2022 10:49

Příjezd do Zlína od Vizovic je po otevření nové odbočky v části Příluky v ranní špičce komplikovaný. Řidiči si stěžují na dlouhé čekání v kolonách.

Od 8. prosince je otevřené nové napojení na průmyslovou zónu Příluky. Nahradilo starý most u železničního přejezdu, který čeká demolice. Oproti očekávání řidičů místo zlepšení dopravy v daném místě způsobuje komplikace v podobě dlouhých kolon zejména na příjezdu do Zlína směrem od Vizovic.

Čtěte také

V den otevření odbočky (8. 12.) způsobovaly zdržení dokončovací práce na vodorovném značení. Podle Ředitelství silnic a dálnic ho nebylo možné dokončit v řádném termínu kvůli změnám počasí. Tak to bylo až do 10. prosince, kdy měly poslední práce skončit. Co je příčinou pokračujících problémů silničáři zatím nedokáží vysvětlit. Podle vyjádření řidičů na sociálních sítích je důvodem špatné nastavení semaforů. Ty byly seřízeny ve prospěch průjezdu na hlavním tahu, očividně to ale nestačí.

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl na dotaz Českého rozhlasu uvedl, že s dlouhými kolonami v dopravních špičkách musí řidiči na cestě od Vizovic do Zlína počítat až do jara příštího rokuJakmile skončí demolice starého mostu do místní části Příluky, otevře se směrem do centra další jízdní pruh.

ŘSD také aktuálně jedná s firmou, která dokončila novou přípojku do průmyslové zóny, aby znovu vyladila časování semaforů. 

Jaké změny v dopravě nastaly po uzavření Příluckého mostu

Řidiči jedoucí od Vizovic do průmyslové zóny odbočují už na novém mostě přes železnici. Ti, kdo byli zvyklí jezdit přes původní most, a Pekárenskou ulicí si zkrátit cestu k Baťově nemocnici, už tudy neprojedou. Z průmyslové zóny už to není možné, Peroutkovo nábřeží je od Podvesné jednosměrné.

Také z ulice Pančava už není na bývalé křižovatce možné odbočit doleva, tedy zpátky do města, a je zde přikázaný směr jízdy na Zádveřice.

Spustit audio

Související