Pohádky, Česká mše vánoční i pohodové rozhovory aneb sváteční program na vlnách Českého rozhlasu Zlín

19. prosinec 2023

Na sváteční dny jsme pro vás připravili program, který bude příjemnou kulisou pro prožití Vánoc, ale i společníkem pro ty, kteří budou o svátcích sami nebo budou pracovat.

Na Štědrý den nabídneme od 11 hodin rozhovor z cyklu Na pohovce Jožky Kubáníka, tentokrát s režisérem Janem Hřebejkem, který prozradí spoustu zajímavostí o už legendárním filmu Pelíšky a jeho natáčení. Ve 14 hodin je pak připravena pohádka Princ Mucedorus a princezna Amadina v hlavní roli s moderátorem Českého rozhlasu Zlín Pavlem Vackem. Po 15. hodině Vám nabídnou hezké písničky Standa Hložek a Pavel Mašek ve vánočním vydání pořadu Strom lásky mý a od 18 hodin je připravena Česká mše vánoční.

Na Boží hod 25. prosince je připravena na 14 hodinu další pohádka, tentokrát O ševci Ondrovi a komtesce Julince, po které si od 15 hodin můžete poslechnout Vánoční koncert rozhlasového Big Bandu Gustava Broma z Bojkovic.

26. prosinec vám může příjemně zpestřit záznam "živého" rozhovoru v pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka, kdy si do Slováckého divadla v Uherském Hradišti Jožka Kubáník pozval Chantal Poullain a cimbálovku Cifra, aby si užili spolu s diváky krásný a pohodový večer.

Kompletní program Českého rozhlasu Zlín najdete na našem webu v záložce Program. Přejeme vám krásné a klidné svátky!

Nabízíme vám také pohodové a oddechové články, které vás v roce 2023 na webu Českého rozhlasu Zlín nejvíce zaujaly. Třeba si je znovu rádi přečtete nebo si opět poslechnete oblíbené reportáže a rozhovory. Najdete je ZDE.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.