Dip z avokáda

V pondělních Babských radách jsme velebili avokádo a jeho blahodárné účinky nejen při konzumaci, ale třeba i využití v kosmetice.

Apetýt vám poradí jak si udělat chutný, výživově bohatý a zdravý dip z avokáda.

Budete potřebovat:

  • 2 zralá avokáda, zbavená pecek a oloupaná
  • 1 hrnek podmáslí
  • 1/4 hrnku majonézy
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1/4 hrnku bílého vinného octa
  • 1 lžičku soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 stroužek česneku, nakrájený na kousky
  • šťávu z půlky limetky
  • 1/4 hrnku nasekané petržele
  • 2 lžíce nasekané pažitky

Postup:

  1. Vložte obě avokáda, podmáslí, majonézu, zakysanou smetanu, ocet, sůl, pepř, česnek a šťávu z limetky do mixéru a mixujte dohladka.
  2. Nalijte do mísy, přisypte bylinky a dobře promíchejte.
  3. Přelijte do sklenice, ve které chcete dresing skladovat, dobře zavřete a uložte do lednice.
  4. Dip je výborný k masu i zelenině, můžete do něj s chutí namáčet čerstvé pečivo nebo ho smíchat s tvarohem a vyrobit jednoduchou pomazánku.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.