Víkendové tipy v Jihomoravském kraji: koncert v Zaječí, Znojemský Majáles nebo Putování Malovaným krajem

2. květen 2024

Máme pro vás nabídku tipů na výlety i akce, tak vyrazte za zábavou v Jihomoravském kraji!

VOX VINI v kostele sv. Jana Křtitele v Zaječí

  • 4. května

V kostele sv. Jana Křtitele v Zaječí vystoupí v sobotu v 18:30 mužácký sbor z Dolních Bojanovic VOX VINI pod vedením sbormistryně Světlany Přibylové. Cílem koncertu je nejen užít si krásnou hudbu, ale také pomoci. A to rovnou místu konání – gotické dominantě obce, zaječský kostel s farou totiž desetiletí chátrají.

Putování Malovaným krajem

  • 4. května

První květnovou sobotu se uskuteční výlet Putování Malovaným krajem. Tím startuje sezóna cyklo a pěších výletů po moravských vinařských stezkách. Návštěvníci se díky nim dostanou do různých koutů Podluží a na výletě poznají místní kulturu a folklor. Startovní místo je v Moravské Nové Vsi na náměstí Republiky před úřadem městyse od 9 do 11 hodin.

Znojemský Majáles

  • 3. května

Znojemský Majáles odstartuje ve 13 hodin velkolepým průvodem jednotlivých škol historickým centrem města. Soutěží se nejen o nejlepší školní průvod, ale i o krále a královnu Majálesu. Vstup je volný a podrobný program naleznete na webu Znojemské Besedy.

Zahájení sezóny v Doškové chalupě v Petrovicích

  • 4. května

V sobotu slavnostně zahajují 11. prohlídkovou sezónu v doškové chalupě v Petrovicích na Znojemsku. Objekt je unikátní ukázkou původního lidového stavitelství a je jedinou dochovanou chalupou s krytinou ze žitné slámy v regionu. Na programu, který startuje ve 14 hodin, jsou komentované prohlídky chalupy i s hospodářským dvorkem a sklepením s expozicí venkovského muzea a také  kulturní program s řemeslným jarmarkem, dílničkami i divadelními pohádkami pro děti.

Den s archeologem na zámečku Pohansko

  • 4. května

V sobotu proběhnou komentované prohlídky expozice na zámečku Pohansko na Břeclavsku včetně návštěvy pracoviště archeologa s ukázkou zpracování keramických nálezů. Během prohlídky se také dozvíte o životě v zámečku, o jeho majitelích a o tom, jak se měnil během let. Prohlídky začínají v 10:00, 11:30, 13:00, 14:30 a 16:00 hodin.

Během, jízdou i chůzí pomáháme kočkám v nouzi

  • 3. - 5. května

Květnový happening Charitativního kočičího spolku Kryšpín podporuje několik vybraných a ověřených kočičích útulků a více než tisíc opuštěných koček najednou. Akce je virtuální, zapojit se a pomoci tedy může kdokoli a kdekoli. Oficiálně se přihlásíte zaplacením startovného 123 Kč, které pak pořadatel v plné výši pošle do útulků na pomoc kočkám v nouzi.

Spustit audio