Čaj z ořechových skořápek
V úterním Apetýtu nabízíme recept, který zazněl v Babských radách. Nebude to o klasickém vaření, ale o přípravě báječného čaje – domácího léku na kašel.
Pojďte si s námi připravit čaj z ořechových skořápek. Jak na to? Někdy se před samotnou přípravou doporučuje nechat skořápky namočené přes noc a čaj uvařit až druhý den.
Postup:
- Omyjte a vyloupejte 10 vlašských ořechů.
- Skořápky pak dejte do 1/2 litru vody, přiveďte k varu a pak pomalu vařte 30 minut.
- Než čaj slijete, můžete skořápky po vypnutí nechat ještě chvíli namočené ve vodě.
- Následně sceďte přes jemné sítko či plátýnko.
- Hotový léčivý nápoj má medovou barvu, příjemně voní a dobře chutná.
- Není ani nutné přidávat do něj med, skutečně nemá hořkou chuť, takže ho bez problémů můžete podávat i malým pacientům.
Tip: Pijte ho třikrát denně několik dní po sobě.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.