Jan Káčer

externí redaktor folklorních pořadů

Co dělám v rozhlase:

Když jsem byl na konci léta 2019 osloven na spolupráci pro pořad Na pěknú notečku, nerozhodl jsem se hned. Potřeboval jsem si trochu rozvrhnout časové možnosti, kterých se mi mnoho nedostává, a zvážit, jestli to budu zvládat. Po týdnu jsem se rozhodl, že do toho půjdu. A můžu i po kratší době říct, že jsem za tuto nabídku byl a jsem moc vděčný.

Práce pro rozhlas mě baví a také mě nutí hledat další informace a možnosti prezentace lidové hudby na jeho vlnách. Již delší dobu jsem si říkal, že by bylo fajn hrát z každého rožku trošku a myslím si, že se to novému folklornímu týmu rozhlasu daří. Budu se snažit přinášet posluchačům neznámé či méně známé nahrávky z folklorní scény, novinky od různých hudebních, vokálních a tanečních uskupení a někdy přispět i edukativním pořadem.

Před rozhlasem: 

Po absolvování etnologie na Masarykově univerzitě v Brně mé kroky vedly na pozici etnografa do Slováckého muzea v Uherském Hradišti (kde jsem dodnes) a do nově vznikajícího uherskohradišťského Muzea v přírodě Rochus. Krátkou chvíli jsem si vyzkoušel i výuku hry na cimbál na ZUŠce.

Za mladých let jsem tančil v Hradišťánku, jinak jsem cimbalistou a uměleckým vedoucím Cimbálové muziky Ohnica, snažím se přispívat do kulturního života na Uherskohradišťsku formou různých aktivit, například lektorováním dětských zpěváčků lidových písní (společně s Janem Maděričem, Vlastimilem Ondrou a Zdeňkem Staškem) nebo prací pro Společnost přátel slivovice a mnoho dalších. Záběr mám více méně široký.

Co mě baví:

Hudba (mnoha žánrů), historie, stavitelství, cestování, turistika, dobré jídlo a pití, kutilství a také přinášet radost druhým pomocí naší cimbálové muziky.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové