Pečené maso se zelím a chlebem
Jsou tu čtvrteční apetýtové recepty, ve kterých otevíráme Kuchařku tradičních pokrmů na Slovácku. Dnes vás alespoň pomyslně zveme do Jalubí. Najdete tam historický mýtný kámen, který je chráněnou památkou a připomíná důležitou obchodní cestu, která přes Jalubí vedla.
Na křehké pečené maso se zelím budete potřebovat:
- 600 g vepřového masa
- 1 velkou cibuli
- sůl
- kmín
Postup:
- Na dno hlubokého hrnce (3-4 litry) vrstvíme jednotlivé porce masa, osolíme přidáme kmín a posypeme nakrájenou cibulí.
- Opakujeme asi třikrát.
- Zalijeme vodou.
- Vaříme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme a klademe na hluboký plech v jedné vrstvě.
- Přidáme zbylý vývar a dáme do trouby opéct dozlatova.
- Podáváme se zelím a chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.