Chicken Curry
V pátečním Apetýtu se pro recept opět vydáváme do jedné z indických restaurací v Brně.
Na Chicken Curry, kuřecí maso v kari omáčce, potřebujeme:
- 100 g krájené cibule
- 100 g krájených rajčat
- 50 g zázvor
- 1 stroužek česneku
- kuřecí prsa (na 1 porci, stačí jeden řízek, pokud připravujeme větší množství, musíme navýšit i množství dalších ingrediencí)
- trochu smetany
- trochu másla
- kurkuma
- mletý koriandr
- kari prášek
- kmín
- sůl
- sušené listy pískavice
Postup:
- Na rozehřátou pánev dáme trochu oleje.
- Přidáme nakrájená rajčata, cibuli, nastrouhaný zázvor a utřený česnek.
- Zamícháme a přidáme dle chuti všechno koření.
- Dusíme, dokud nezačne cibule hnědnout.
- Pak směs rozmixujeme a přidáme maso.
- Vaříme, dokud není maso měkké, asi 20 minut.
Související
-
Polévka Daal
Kuchaři Himmat, Shishpal a Jasveer pocházejí z horské vesnice Padagali v Indii. Vaří v jedné z brněnských indických restaurací, do které se v Apetýtu vydáváme pro recept.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.