Chicken Curry
V pátečním Apetýtu se pro recept opět vydáváme do jedné z indických restaurací v Brně.
Na Chicken Curry, kuřecí maso v kari omáčce, potřebujeme:
- 100 g krájené cibule
- 100 g krájených rajčat
- 50 g zázvor
- 1 stroužek česneku
- kuřecí prsa (na 1 porci, stačí jeden řízek, pokud připravujeme větší množství, musíme navýšit i množství dalších ingrediencí)
- trochu smetany
- trochu másla
- kurkuma
- mletý koriandr
- kari prášek
- kmín
- sůl
- sušené listy pískavice
Postup:
- Na rozehřátou pánev dáme trochu oleje.
- Přidáme nakrájená rajčata, cibuli, nastrouhaný zázvor a utřený česnek.
- Zamícháme a přidáme dle chuti všechno koření.
- Dusíme, dokud nezačne cibule hnědnout.
- Pak směs rozmixujeme a přidáme maso.
- Vaříme, dokud není maso měkké, asi 20 minut.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.