Polévka Daal

Kuchaři Himmat, Shishpal a Jasveer pocházejí z horské vesnice Padagali v Indii. Vaří v jedné z brněnských indických restaurací, do které se v dnešním Apetýtu vydáváme pro recept. Provází nás Jakub Marek.

Na indickou polévku budete potřebovat:

  • 200 g žlutá čočka
  • 1 l voda
  • trochu oleje
  • utřený česnek
  • zázvor
  • kurkuma
  • mletý koriandr
  • drcený kmín
  • sůl
  • trochu citronové šťávy

Postup:

  1. Indická polévka Dal Soup se připravuje v hluboké pánvi.
  2. Čočku den dopředu namočíme.
  3. Slitou čočku vsypeme do pánve a zalijeme litrem vody.
  4. Přidáme trochu oleje a dáme vařit.
  5. Dále ochutíme třeným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kurkumou, mletým koriandrem, drceným kmínem, solí a trochou citronové šťávy.
  6. Vaříme vše dohromady asi 50 minut.
  7. Nakonec polévku rozmixujeme na krém.