Nemocnice ve Vsetíně a ve Valašském Meziříčí zavírají dětská lůžková oddělení

15. prosinec 2023 17:29

Nemocnice ve Valašském Meziříčí a Vsetíně dočasně zavírají dětská lůžková oddělení. Obě nemocnice uvedly jako důvod velkou nemocnost zdravotníků.

Ve Vsetínské nemocnici nebude od 15. prosince až do odvolání fungovat dětské lůžkové oddělení. Nemocnice ho nechala uzavřít kvůli vysokému počtu nemocných zdravotníků. Podobná situace je ve Valašském Meziříčí, kde dětské oddělení uzavřou ve středu 20. prosince 2023. Novorozeneckých oddělení se uzavření netýká a jejich provoz je v obou zmiňovaných nemocnicích bez omezení. 

Co dělat, když dítě potřebuje neodkladnou pomoc lékaře

Rodiče mohou s dětmi na pohotovost. Ta ve Vsetíně funguje v přízemí polikliniky a bude mít otevřeno ve všední dny od 17 do 22 hodiny, v sobotu, v neděli a o svátcích pak od 8 do 22 hodin.

Pohotovost ve Valašském Meziříčí funguje o víkendech a svátcích od 8 do 19 hodin. Mimo tuto dobu ošetří akutní stavy dětských pacientů sloužící pediatr v nemocnici.

Co bude s dětmi, ke kterým vyjede záchranná služba a budou muset do nemocnice

Po poskytnutí přednemocniční péče u nich doma nebo v terénu je záchranáři převezou do nejbližší nemocnice. Platí pravidlo, že dětští pacienti, kteří by za běžných okolností skončili ve Vsetíně, tak nově poputují do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. O ty, které by normálně záchranáři vozili do Valašského Meziříčí, se postarají nemocnice v Novém Jičíně nebo Hranicích.

Spustit audio

Související