Nemocnice v Uherském Hradišti se chystá obnovit některé operace, Kroměřížská nemocnice výkony nadále odkládá

7. leden 2022 10:41

Počet pacientů s koronavirem v nemocnicích ve Zlínském kraji i nadále klesá. Některé nemocnice už začínají s operacemi odložených výkonů.

V zařízeních ve Zlínském kraji klesá počet pacientů s koronavirem. Obavy teď ale mají nemocnice ze šíření varianty omikron, denní počty pozitivně testovaných lidí totiž stoupají. Za uplynulý týden přibylo v kraji 2266 případů covidu-19, v předchozím týdnu jich bylo 1705, o týden dříve asi 3070 a předtím téměř 4600.

Aktuálně je nejvíce pacientů s covid-19 v nemocnici ve Zlíně, mají tu 65 covidových pacientů, z toho 9 je ve vážném stavu. Vsetínská nemocnice se stará o více než 30 lidí s koronavirem. 

Uherskohradišťská nemocnice

Uherskohradišťská  nemocnice se připravuje na obnovení některých ortopedických operací, které byly dosud kvůli covidu zrušené. V zařízení v poslední době výrazně klesl počet hospitalizovanách pacientů s koronavirem. Aktuálně se jich tam léčí 20, z toho 3 lidé jsou připojení na umělé plicní ventilaci. Před dvěma týdny bylo v nemocnici s covidem víc než 65 pacientů. Podle mluvčí zařízení Lucie Sedláčkové ale zatím zdravotníci nebudou operovat náhrady velkých kloubů, nemocnice se totiž stále potýká s výpadkem personálu.

Kroměřížská nemocnice

Kroměřížská nemocnice je stále vytížená a plánované výkony nadále odkládá. Obsazené jsou zde hlavně jednotky intenzivní péče, na umělé plicní ventilaci je v posledních dnech podle ředitelky Lenky Mergenthalové 8 až 10 pacientů.

Pacientů s covid-19 na standardních odděleních ale ubývá i zde. Ve čtvrtek 6. ledna tato nemocnice zrušila jedno covidové oddělení a obnovila v běžném režimu provoz urologie.

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související