Nejkrásnější zpětná vazba je vidět, jak se k nám studenti vracejí, říká ředitel Letní hudební akademie Kroměříž Tomáš Netopil

V pátek 18. srpna 2023 startuje šestý ročník mezinárodní Letní hudební akademie Kroměříž, na kterou vedle mnoha studentů věnujících se hudbě směřuje i řada významných osobností. V jejím čele stojí ředitel celé akce a dirigent Tomáš Netopil, který byl hostem Pavla Vacka v pořadu Rendez-vous.

Z různých koutů světa se do Kroměříže v těchto dnech sjíždějí studenti vážné hudby na Letní hudební akademii. Jejím ředitelem je český dirigent Tomáš Netopil, kterému se do moravského města podařilo nalákat řadu osobností z branže, a to i zahraničních.

Vzdělávat tak přijedou třeba houslista Fedor Rudin, dříve mistr vídeňský filharmoniků, Dalibor Karvay, který je koncertním mistrem vídeňských symfoniků, koncertní mistr České filharmonie Jan Mráček, generální ředitel pražského symfonického orchestru David Mareček nebo zpěvák Adam Plachetka.

Ani velké hudební hvězdy ale ještě automaticky nezaručují kvalitu hudební akademie, a tak je pro Tomáše Netopila důležitá především reakce studentů. „Nejkrásnější zpětná vazba je, když vidíme stejná jména, která se k nám hlásí i v dalších letech, což znamená, že se k nám rádi vrací,” vysvětluje, co mu dodává definitivní jistotu, že se organizace opravdu povedla.

Spolu s hudební akademií se bude propojeně odehrávat také festival Hudební Kroměříž, který je určen pro širokou veřejnost a rozhodně se vyplatí na něj vydat. 

Jaký je bližší program festivalu Hudební Kroměříž? Jakou zajímavou psychologickou přednášku v jeho rámci můžete navštívit? A proč Tomáš Netopil po deseti letech ukončil své působení na židli generálního manažera Aalto Theatre v německé Essenu? To si můžete poslechnout v rozhovoru Pavla Vacka.

Spustit audio

Související