My jsme Valaši ve španělštině, malí detektivové a dres legendy na stadionu. Dobré zprávy ve zkratce

Týden v kraji přinesl spoustu dobrých zpráv, některé vám nabízíme.

Velký úspěchy sklízí městské divadlo Zlín s Povídkami do jedné a druhé kapsy. A v pátek jste ve vysílání mohli slyšet manažerku projektu Janu Kubáčovou a dva herce, malé detektivy Jana Poláška a Terezu Hubáčkovou. A byla to zábava.

Jana Kubáčová a herci Jan Polášek a Tereza Hubáčková

Ludmila Vašková z Hovězí a Pavel Ptáček ze Vsetína nemají společný pouze valašský původ. Pojí je také láska ke zpěvu a folkloru. A tak ve vysílání rozhlasu zněly písníčky i naživo. Včetně My jsme Valaši ve španělštině.

Při příležitosti oslav 90 let zlínského hokeje se odehrála první velká akce. Před utkáním sedmého extraligového kola mezi Zlínem a Plzní byl pod strop zimního stadionu Luďka Čajky vyvěšen dres Bohumila Kožely, který zlínskému hokeji zasvětil celý život.

Obce ve Zlínském kraji hospodařily v loňském roce nejlépe ze všech krajů na Moravě. V celostátním srovnání všech 14 krajů včetně Prahy jim však patřila až devátá příčka. Vyplývá to z analýzy společnosti Czech Credit Bureau (CRIF).

Kroměřížská radnice chystá revitalizaci zeleně na polích u letiště a v Trávnických zahrádkách. Dohromady jde o devět hektarů plochy. Výsadba začne na jaře příštího roku. Náklady přesáhnou čtyři miliony korun. Počítá se s výsadbou více než dvou tisíc stromů a tří set keřů.

Studenti zlínské Baťovy univerzity mají opravené a nově vybavené laboratoře a posluchárny. Fakulta aplikované informatiky zmodernizovala posluchárny, laboratoře a počítačové učebny za více než 12 milionů korun. Dvě zrekonstruované posluchárny získala také fakulta managementu a ekonomiky. 

Zlepšení parkování v areálu bývalé vsetínské zbrojovky a částečné odlehčení dopravě přinesla možnost zaměstnanců vsetínské společnosti Austin Detonator využívat městskou hromadnou dopravu zdarma. Firma svým zaměstnancům zaplatila čtvrtletní časovou jízdenku, benefitu zatím využilo 130 lidí.

Nový bezbariérový přístup a dvě moderní jazykové učebny bude mít základní škola U Pálenice v Kunovicích na Uherskohradišťsku. V těchto dnech tam naplno běží stavební práce. 

První dobíjecí stanice na elektrokola slouží cyklistům ve Vsetíně. Radnice tak reaguje na rostoucí počet uživatelů elektrokol ve městě. Dobíjecí stanici vybudovali dělníci v blízkosti bezpečnostních stojanů u budovy Městského úřadu. 

Altán a další herní prvky instalují v těchto dnech dělníci na hřišti ve Vodní ulici ve Valašském Meziříčí. Zastřešené posezení za bezmála 200 tisíc korun vzniklo v místě vzrostlé vrby, kterou musela radnice kvůli bezpečnosti nechat pokácet.

Související