Mitáček, Pasterný, Dufek, Jaroš. Kandidáti na zlínského primátora říkají, proč splní sliby

3. říjen 2018 10:06

V první předvolební debatě lídři čtyř stran kandidujících do zlínského zastupitelstva odpovídali na otázky týkající se dopravy a bydlení.

I na otázky týkající se postavení seniorů, bydlení i přestavby centra města odpovídali Ivo Mitáček ze Soukromníků, Svobodných a Nezávislých – Rozhýbejme Zlín, Aleš Dufek z KDU - ČSL Zlín, Tomáš Pasterný z Nezávislých a Zelených pro Zlín a Jiří Jaroš z České pirátské strany.

A lídři stran mohli v jedné minutě také odpovědět na otázku, jaké záruky dávají na to, že splní svoje sliby z předvolební kampaně.

Zlín kvete nebo stagnuje? Kandidáti na primátora odpovídají, chybí jim chybí byty, lepší nádraží a sportoviště

Noční Zlín

Kandidáti na primátora odpovídali také na to, jak řešit problémy s vodárenstvím, kdy je cena vody vyšší než v okolních městech.

„Lidé mají záruku v tom, co jsem pro města dělal doteď. Město mě zajímá, chci, aby tu byla rodina šťastná,“ říkal Tomáš Pasterný.

Aleš Dufek uvedl, že je člověk, který dodržuje sliby. „Lidé, kteří mne znají, ví, že když něco slíbím, tak slovo dodržím,“ říkal v debatě.

Podle Jiřího Jaroše je jednou z garancí Pirátská strana, za kterou kandiduje. „Jsme strana, která nebyla zapojena v žádné korupční kauze. A ve Zlíně zná každý každého, nedovedu si představit, že bych sliby nesplnil,“ dodal.

Ivo Mitáček je přesvědčený, že garancí je to, že většina stran má podobný program a popisují skutečné problémy města. „Je to garance každého z nás, který je odpovědný za to, co slibuje. Chceme řešit reálné problémy, které město má. A to je ta garance,“ uvedl Mitáček.

autor: Andrea Kratinová
Spustit audio

Související