Max je trochu blázen, říká o novém mistru světa Formule 1 česká naděje Formule 3 Roman Staněk

14. prosinec 2021

Roman Staněk narozený ve Valašském Meziříčí je poslední dobou označován za jednoho z nejtalentovanějších českých automobilových závodníků. Aktuálně jezdí závody Formule 3 a jeho snem je dostat se i do Formule 1.

Dramatické finále letošní Formule 1 sledoval jako běžný divák na dálku, jindy má ale Roman Staněk k hvězdám nejslavnější motoristické série docela blízko. 17letý pilot z Valašského Meziříčí jezdí ve Formuli 3, která je o některých víkendech doplňkovým závodem Velkých cen.

Jak říká v rozhovoru, přímo k největším hvězdám se ale prý ani on moc často nedostane. Přesto prozradil, co se o novém mistru světa proslýchá v zákulisí závodů.

Roman Staněk

Roman Staněk

Roman Staněk se narodil 25. února 2004 Valašské Meziříčí. V dětství závodil na motokárách, od roku 2019 pak přešel na formule. Pro závody ve Formuli 3 si ho vybral tým Charouz ve spolupráci s týmem Ralfa Schumachera. Jeho týmovými kolegy v jeho první sezóně ve Formuli 3 byli brazilec Igor Fraga a Ralfův syn David Schumacher, kterého později v týmu nahradil Michael Belov. V sezóně 2021 závodí za tým Hitech v šampionátu Formule 3.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.