Masový koláč
Rychlá večeře, oběd nebo občerstvení pro návštěvu, tím vším může být dnešní recept Apetýtu – masový koláč.
Budete potřebovat:
- 400 g kuřecího masa
- 1 větší červenou cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 cuketu
- olej
- 1 a půl hrnku mouky (nejlépe kukuřičné)
- 1/2 hrnku rozemletých ovesných vloček
- 60 g změklého másla
- 2 vajíčka
- 1 hrnek teplé vody
- lžičku prášku do pečiva
- sůl, pepř, mletou červenou papriku
Postup:
- Nejdříve nakrájíme cibuli a cuketu na kostičky, česnek na plátky a maso na menší kostky, vše společně orestujeme na oleji.
- Posypeme mletou červenou paprikou, osolíme a opepříme.
- Vajíčka vymícháme s máslem, solí a práškem do pečiva, přilijeme hrnek teplé vody, smícháme s moukou a vločkami do hustého těsta.
- Na menší hlubší pelech lijeme nejdřív polovinu těsta, potom směs masa a zbytek těsta.
- Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 30 minut.
- Podáváme se zeleninovým salátem. Výborně koláč chutná i studený druhý den.
Související
-
Pečené kuře s jarní nádivkou
Pečené kuře si lidé spojuje s pohodou v kruhu rodinném. Dnešní Apetýt vám přináší recept na pečené kuře s jarní nádivkou. Říkáte si, že je to klasika?
-
Špecle s krůtím masem
Recept středečního Apetýtu nabídne návod na oběd či vydatnou večeři. Základem jídla je krůtí maso – jde o pevné maso, které je zdravé a má výbornou chuť.
-
Hovězí polévka s cizrnou
Středeční recept Apetýtu nabídne vydatnou polévku a pro někoho možná i s netradiční ingrediencí. Potřebovat budeme cizrnu neboli římský hrách.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.