Masopust – zvyky, tradice, jídlo
21. leden 2025
Po Třech králích začalo masopustní období, tedy čas veselí mezi dvěma postními dobami.
Co je pro masopust typické a jak je to s půstem, který by se podle tradice měl držet od Popeleční středy až do Velikonoc? Kde má původ a proč se dodržoval?
Povídáme si s Jaroslavou Smetanovou z oddělení historie a společenských věd Muzea jižního Plzeňska v Blovicích. Dozvíte se také, co muzeum momentálně nabízí a co chystá.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka