Lidé ve Zlíně podepisují kondolenční listy a zapalují svíčky za Václava Havla

19. prosinec 2011

Památku zesnulého exprezidenta Václava Havla mohou i v příštích dnech uctít také obyvatelé Zlína. Radnice vyvěsila černý prapor, lidé se mohou rovněž podepsat do kondolenční knihy.

Kondolenční listy jsou umístěny ve vestibulu budovy magistrátu. „Budou k dispozici ještě několik dnů. Pak budou svázány a odeslány rodině Václav Havla,“ upřesnil Zdeněk Dvořák ze zlínského magistrátu.

Lidé ve Zlíně mohou také klást svíčky a květiny u Pomníku obětem totality, který se nachází na budově magistrátu. Na úřadu visí černý prapor. „Osoba Václava Havla si takovou úctu určitě zaslouží,“ dodal Zdeněk Dvořák.

Uctít památku zesnulého Václava Havla mohou také lidé například ve Vsetíně. V budově tamní radnice jsou k dispozici kondolenční archy.

Doslova hmatatelnou vzpomínku na zesnulého Václava Havla mají ve Valašském Meziříčí. Před sedmi lety, u příležitosti jeho jmenování čestným občanem města, vytvořili studenti tamní Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské odlitek jeho dlaní. Pod skleněnou dlaždicí s osobním podpisem exprezidenta lidé podepisují kondolenční listiny.

autoři: pes , rv
Spustit audio