Kuřecí prsíčka ze Slovinska. Rychlé a lehké jídlo
Recept pochází ze Slovinska. Pokrm budete mít hotový do dvaceti minut.
- 4 kuřecí prsíčka po cca 150 g
- na opečení trochu kvalitního oleje
- 200 g čerstvého sýra typu Lučina (nebo pomazánkového másla)
- 1 dl bílého vína
- 250 g malých rajčátek
- worchesterská omáčka
- mletý pepř, sůl
- malé brambory vařené ve slupce
- pažitka nebo petželka
- rozpuštěné máslo
Nejprve dáme vařit brambory, než se uvaří, připravíme ostatní. Naklepeme kuřecí prsíčka, z obou stran je osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme. Z každé strany opékáme 4 minuty. Poté je podlijeme vínem a přidáme na půlky rozkrojená malá rajčata a pod poklicí dusíme cca 3 – 4 minuty. Po této době měkké maso i rajčata vyndáme a uložíme na teplém místě. Do výpeku přidáme čerstvý sýr nebo pomazánkové máslo, ochutíme worcesterskou omáčkou, promícháme a chvilku podusíme nebo jenom prohřejeme. Mezitím oloupeme uvařené brambory, osolíme je, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou. Rozdělíme na talíře, přidáme opečené maso a podlijeme omáčkou.
Miroslava Kuntzmannová
Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://zlin.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://zlin.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.