Kunovice jsou nejlepší v zemi. Město je atraktivní pro podnikatele, zastavilo odliv mladých

Vítězem druhého ročníku soutěže Investičně atraktivní region se staly Kunovice na Uherskohradišťsku.

Město sedm let provozuje podnikatelský inkubátor a chystá jeho další rozšíření. Druhé místo obsadilo město Letohrad a třetí byla Bystřice nad Pernštejnem. Informovala o tom dnes agentura CzechInvest, která soutěž pořádá.

"Pokud chceme udržet mladé lidi na venkově, tak jim musíme především dát práci, bydlení či příležitost začít své podnikání. Díky podnikatelskému inkubátoru se nám podařilo snížit odliv mladých lidí, přivedli jsme k nám řadu dalších podniků, přibývá nám obyvatel. Díky tomu se zvýšil i rozpočet a samozřejmě i atraktivita města samotného," uvedla starostka Kunovic Ivana Majíčková.

Za komunistů podmáčená ruina s opadanou omítkou. Dnes je kunovický Panský dům znovu skvostnou budovou

Panský dům v Kunovicích

Kunovice za posledních nejméně dvacet let rozkvetly do krásy, toho si musí všimnout každý, kdo městem projížděl v minulosti a projíždí v současné době.

Podnikatelský inkubátor Kunovice vznikl po rozsáhlé rekonstrukci areálu Panský dvůr v centru města. Inkubátor pronajímá kancelářské prostory pro začínající podnikatele, malé, střední a inovační firmy, přednáškový sál a prezentační prostory.

Nabízí podnikatelům cenově výhodné nájemné, společné sekretářské či úklidové služby, možnost společného používání telefonních ústředen, kopírek, faxů a počítačů, konzultační a poradenské služby či spolupráci s vysokými školami.

Přihlášku do 2. ročníku soutěže podalo celkem 25 obcí, nejvíc jich bylo z Ústeckého a Královéhradeckého kraje. Hodnotila se například velikost veřejných investic do rozvoje podnikatelské a školské infrastruktury, otevřenost radnice či úroveň její spolupráce s podnikatelskou sférou

zdroj: ČTK

Související