Koronavirus na postupu. Ve Zlínském kraji už je 40 nakažených

18. březen 2020 19:06

Ve Zlínském kraji dnes proti úterý přibylo 16 nových případů nákazy novým typem koronaviru, celkem je jich v kraji 40. Rychle přibylo 14 nakažených.

Nejdříve ve středu ráno hygienici a hejtmanství informovali o dvou nových nakažených z Uherskohradišťska, šlo o muže a ženu, u kterých byla potvrzená cestovatelská anamnéza. Odpoledne poté krajská hygienická stanice na svých stránkách bez bližších informací uvedla, že v kraji je již 40 nakažených, což je proti ránu o 14 více.

Až na jednu seniorku byli dnes dopoledne všichni nakažení v domácí izolaci, jejich stav byl dobrý. Seniorka je na infekčním oddělení Uherskohradišťské nemocnice, které je jediné v kraji. První případ nákazy byl potvrzen minulý týden v pondělí, a to u dvaačtyřicetileté ženy z Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku, která pobývala v Itálii.

Čtěte také

Hygienici k dnešnímu dopoledni indikovali 596 odběrů kvůli nákaze koronavirem. Kvůli podezření na nákazu koronavirem bylo dnes podle mluvčího krajských nemocnic Egona Havrlanta na infekčním oddělení Uherskohradišťské nemocnice osm pacientů, kteří čekali na výsledky testů. Jejich stav byl dobrý.

Nemocnice Zlínského kraje začaly před více než týdnem zajišťovat zdravotnickou službu, která má na starosti odběry v domácnostech, v nichž se vyskytnou příznaky onemocnění novým koronavirem. V úterý se uskutečnilo 69 domácích odběrů.

V Česku bylo do dnešního rána 464 potvrzených případů nákazy koronavirem, v úterý přibylo 81 nakažených. Testů bylo dosud přes 7600.

autor: Tomáš Patrick Hyánek | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související