Když život začíná příliš brzy: Příběh manželů Horákových a jejich péče o předčasně narozenou Zuzanku

Pozvání Českého rozhlasu Zlín k rozhovoru přijali manželé Marcela a Jakub Horákovi z Komárova na Zlínsku, rodiče předčasně narozené dcery Zuzanky. V rozhovoru se podělili o své zkušenosti s péčí o takové miminko.

Hrdinou může být člověk, který se zastane slabšího, člověk, který zachrání druhému život, ale také třeba člověk, který se statečně popere se svým vlastním osudem. A právě takovou dvojicí lidí jsou manželé Horákovi z Komárova na Zlínsku. Ti se museli postavit osudové výzvě po narození své dcery Zuzanky, která se narodila ve 24. týdnu těhotenství.

Jaké starosti přináší péče o předčasně narozené dítě? Jaká je to zátěž na psychiku i běžný život rodiny? Kdo v takovém případě nejvíce pomáhá? A jak se má celá rodina dnes, kdy má Zuzanka rok a osm měsíců? O své pocity a zkušenosti se v rozhovoru podělili manželé Horákovi.

Jakub Horák s předčasně narozenou dcerou Zuzankou

Speciální poděkování manželů Horákových putuje především na Neonatologické oddělení zlínské nemocnice a také organizaci Nedoklubko, která pomáhá s péčí o předčasně narozené děti.

Spustit audio

Související