Kdo umí, umí! Seznamte se mistry tradičních řemesel a profesí

Slivovice jako lék i podnikatelská cesta: Manželé Mezníkovi z Valašska budují svůj sen

Hostem Českého rozhlasu Zlín byla Denisa Mezníková z rodinného hospodářství Veselý Grunt v srdci Valašska.

Manželé Denisa a Kamil Mezníkovi z Janové na Vsetínsku vzali tradiční moravskou pálenku z gruntu a rozhodli se ji vyrábět ve velkém. Jak Denisa Mezníková prozradila v rozhovoru, jejich cesta začala v roce 2009 výsadbou prvních dvou hektarů švestek. Dnes obhospodařují zhruba 25 hektarů sadů, převážně na valašských kopcích. Kromě pálení ovocných destilátů vaří i povidla.

V čem je tajemství dobré pálenky? A proč jejich firma nese název Veselý Grunt? I to se dozvíte v rozhovoru redaktorky Českého rozhlasu Zlín Silvie Pospíšilové s Denisou Mezníkovou z Janové.

autoři: Silvie Pospíšilová , Růžena Vorlová | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

    Mohlo by vás zajímat