Kdo umí, umí! Seznamte se mistry tradičních řemesel a profesí
Slivovice jako lék i podnikatelská cesta: Manželé Mezníkovi z Valašska budují svůj sen
Hostem Českého rozhlasu Zlín byla Denisa Mezníková z rodinného hospodářství Veselý Grunt v srdci Valašska.
Manželé Denisa a Kamil Mezníkovi z Janové na Vsetínsku vzali tradiční moravskou pálenku z gruntu a rozhodli se ji vyrábět ve velkém. Jak Denisa Mezníková prozradila v rozhovoru, jejich cesta začala v roce 2009 výsadbou prvních dvou hektarů švestek. Dnes obhospodařují zhruba 25 hektarů sadů, převážně na valašských kopcích. Kromě pálení ovocných destilátů vaří i povidla.
V čem je tajemství dobré pálenky? A proč jejich firma nese název Veselý Grunt? I to se dozvíte v rozhovoru redaktorky Českého rozhlasu Zlín Silvie Pospíšilové s Denisou Mezníkovou z Janové.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka