Kabelka z bakterií a kokosové vody. Designérka Zuzana Gombošová vyvinula ekologickou kůži Malai

19. prosinec 2019

Designérku Zuzanu Gombošovou začalo štvát, jak se plýtvá drahými materiály, vymyslela proto svůj ekologický materiál. Nejen o jeho vzniku mluvila v Apetýtu.

Kokos většina lidí vnímá především jako jídlo nebo surovinu pro potravinářský či kosmetický průmysl. Slovensko-indická dvojice přišla ještě s dalším využitím a vytvořila zcela nový materiál pro výrobu oděvních doplňků či bot. Směs vody z kokosových ořechů a přírodních vláken vyvíjejí na jihu Indie pod značkou Malai. Designérka Zuzana Gombošová a její indický přítel za tento ekologický a udržitelný materiál sklízejí jednu prestižní cenu za druhou. Zuzana Gombošová byla hostem pořadu Apetýt, kde mluvila nejen o svém ekologickém produktu Malai.

autor: Andrea Kratinová
Spustit audio

Související