Josef Vágner: Piano jsem chtěl původně vyhodit do vzduchu, byla to taková symbolika doby

8. duben 2024

S Muzikály Naruby vyprodal Lucernu a plánuje také halu O2 universum. Josef Vágner zvládá i vlastní sólovou dráhu. V posledním klipu spálil piano.

V Muzikálech Naruby vystupuje společně s Honzou Kopečným a Petrem Ryšavým. „Projekt vznikl v návaznosti na covidovou dobu. Chtěli jsme přijít s něčím, na co bychom lidi zase nalákali do divadel. Proto nás napadlo, že bychom udělali koncert z muzikálových písniček, ale abychom předvedli něco nového, tak hrajeme s živou kapelou,“ líčí začátky Josef Vágner.

Dali dohromady pětičlennou kapelu a repertoár. „Jsme parta, která si ze sebe ráda dělá srandu, tak jsme zařadili i písničky, které běžně zpívají zpěvačky. Diváci tak uslyší Teď královnou jsem já nebo Já si létám, já se vznáším od Hanky Zagorový. No a my se pereme, kdo to bude zpívat. Ale upozorňuju, že to není travesty show,“ směje se.

„Na pódiu jsme všichni celou dobu. Je to takovej živej organismus, občas my ani diváci netušíme, co se zrovna bude dít, ale baví nás to a naštěstí diváky taky. Vznikli jsme před dvěma lety a náš třetí koncert v životě byla vyprodaná Lucerna. Letos už máme naplánovaných 70 koncertů a sezónu završíme právě v O2 universu,“ těší se zpěvák, který hraje i v mnoha muzikálech.

Sólová dráha

Kromě muzikálů se věnuje i vlastní sólové dráze. Natočil dvě dlouhohrající alba. „Postupně jsem ale najel na systém vydávat singly jako už většina interpretů. O to víc se tomu člověk může věnovat a i finančně se to dá zvládnout. Doba je taková, že je potřeba fanouškům nabídnout více vjemů. Audio prvek je často málo, takže se natáčí i videoklip.“

Ve videoklipu k písni Noční proud spálil piano. „Ta písnička není veselá. Vznikala v době covidu. Říkal jsem si, že by to byla taková hezká symbolika toho, co se s tou hudbou tenkrát stalo. Původně jsem ho chtěl vyhodit do vzduchu, aby tam lítaly třísky, ale to by stálo tolik peněz, že jednodušší bylo polít ho benzínem a zapálit.“ Na výsledek se podívejte ve videoklipu:

Jak vznikl nápad na klip Muž z planety Hollywood a jak se jim podařilo, že točili na Karlově mostě téměř sami? Jaký zážitek měl s Muzikály Naruby ve vesničce Slepotice? Radí se ještě se svým tátou, hudebníkem a kapelníkem Karlem Vágnerem? Má dvě malé dcery, projevují už umělecké sklony? V čem bylo zkoušení muzikálu Troja jiné? Poslechněte si v pořadu Alex a host.

Alex Mynářová a Josef Vágner
Spustit audio